Kam cestujú Slováci najčastejšie na dovolenku? Ak tipujete Chorvátsko, ste na omyle

NETKY.SK • 22 August 2018, 06:00 • 2 min
Kam cestujú Slováci najčastejšie na dovolenku? Ak tipujete Chorvátsko, ste na omyle

BRATISLAVA - Stále viac a viac Slovákov je “self-made” cestovateľmi. Čo to znamená? Že nepotrebujú cestovnú agentúru na to aby si zorganizovali svoju perfektnú dovolenku v zahraničí.

slovakia

left justify in out

Nízkonákladové aerolinky, internetové aplikácie na vybavenie ubytovania, cestovateľské blogy s tipmi ako cestovať nízkonákladovo, spôsobujú rozmach “self-made“ cestovateľov, ktorí si naplánujú celú dovolenku z pohodlia svojho domova a podľa svojich predstáv.

 

Za fenoména dnešnej doby v oblasti cestovania možno považovať tieto spoločnosti: Ryanair, Wizzair, booking.com, airbnb.com a mnohé ďalšie, ktoré z nás postupne robia “self-made“ cestovateľov, ktorí nepotrebujú sprostredkovateľa. 

 

Hoci Ryanair v poslednom čase viac štrajkuje ako lieta, sprostredkúva cestovateľom často veľmi lacnú dopravu do vysnívaných destinácií.

 

Do ktorých kútov sveta smerujú túlavé nohy Slovákov najčastejšie?

 

Z analýzy vyšlo, že Slováci v uplynulej letnej a zimnej sezóne 2016/2017 najčastejšie smerovali do strednej a východnej Európy (63 %), západnej Európy (31 %) a na treťom mieste do krajín Blízkeho východu (2 %), kde najviac zabodovalo Turecko a Spojené Arabské Emiráty s hlavným mestom Dubaj.

 

Medzi TOP 5 najobľúbenejších destinácií patrili počas prvých mesiacov tohto roka odlety do destinácií Londýn-Stansted, Dublin, Moskva-Vnukovo, Miláno-Bergamo a Berlín a Maroko. 

 

Ktoré krajiny sú najnavštevova­nejšie?

 

Presne pred rokom Market Locator po prvý krát zreálnil pohľad, kam Slováci za uplynulý rok najčastejšie vycestovali a aké dlhé pobyty preferujú. 

 

Pozrime sa teraz, kde Slováci prežili svoju dovolenku. Pre tento účel sme si vybrali pobyty dlhšie ako 7 dní a kratšie ako 1 mesiac.

 

Sú to naše susedné krajiny nasledované krajinami s veľkými pracovnými príležitosťami a dovolenkové destinácie.

 

TOP 10: Česká republika, Rakúsko, Maďarsko, Poľsko, Nemecko, Chorvátsko, Taliansko, Francúzsko, Veľká Británia, Španielsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies