Kalousek: Závidím Poliakom ich vládu

NETKY.SK • 7 Jún 2014, 10:27 • 2 min
Kalousek: Závidím Poliakom ich vládu

PRAHA - Neúčasť vrcholových českých politikov na dnešnej inaugurácii nového ukrajinského prezidenta Petra Porošenka rezonuje u opozície, informoval dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Podpredseda TOP 09 Miroslav Kalousek sa pozastavil nad tým, že do Kyjeva príde za Českú republiku "len" minister zahraničných vecí Lubomír Zaorálek (ČSSD). Kalousek v tejto súvislosti na svojom facebookovom profile uviedol, že "závidí Poliakom ich vládu".

      

Zatiaľ čo okolité krajiny vrátane Nemecka, Poľska alebo Slovenska vysielajú na Ukrajinu svojich prezidentov, za Českú republiku mieri na inauguráciu "len" šéf diplomacie. Účasť v Kyjeve je medzi diplomatmi vnímaná veľmi symbolicky, a práve na to podpredseda TOP 09 poukazuje, napísali Novinky.cz. 
      

"To, že za Českú republiku bude prítomný len minister zahraničných vecí a nie predseda vlády či hlava štátu, má bohužiaľ aj veľký symbolický význam. Vo vzťahu k ruskému imperializmu závidím Poliakom ich vládu," napísal Kalousek na svojom facebookovom profile.
      

Práve poľská vláda v súvislosti s krízou na Ukrajine vyjadrovala Kyjevu veľkú podporu a zaujímala voči Rusku jeden z najtvrdších postojov v rámci Európskej únie (EÚ), dodali Novinky.cz. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies