Kalousek: Poslancom som ponúkol funkcie, až keď sa vzdali mandátu

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 16:01 • 2 min
Kalousek: Poslancom som ponúkol funkcie, až keď sa vzdali mandátu

PRAHA - V afére, ktorá zmietla českú vládu na čele s premiérom Petrom Nečasom, dnes na polícii vypovedal ako svedok niekoľko hodín minister financií Miroslav Kalousek (TOP 09). Vyjadroval sa k obvineniu z politickej korupcie v súvislosti s trojicou rebelujúcich poslancov parlamentu. Zdôraznil, že im dal pracovné ponuky až po tom, ako zložili poslanecký mandát.

slovakia

left justify in out

Kalousek dnes v štúdiu televízie ČT24 vyhlásil, že bývalí poslanci Petr Tluchoř, Ivan Fuksa a Marek Šnajdr "sú obvinení z toho, že sa rozhodli pracovať... Počas celého výsluchu som pevne dúfal, že sú možno obvinení ešte z niečoho iného než toho, že sa rozhodli pracovať. Žiaľ, nie."

"Dvaja ľudia, ktorí na to mali kvalifikáciu, sa rozhodli prijať pracovnú ponuku, pracovali, dostávali za to mzdu rovnakú ako ich kolegovia na rovnakej úrovni a preto sedia ako zločinci vo väzení, zatiaľ čo (českí kmotrovia) páni Janoušek a Rittig brázdia na jachte Jadran," povedal v televízii.

Fuksa získal namiesto poslaneckého mandátu pozíciu v Českom Aeroholdingu, Šnajdr sa stal členom a predsedom dozornej rady Čepro a Tluchoř mal ísť do orgánov spoločnosti ČEZ, zľakol sa však a ponuku neprijal. Všetci traja sa po policajnom zásahu na úrade vlády ocitli vo väzbe, sú obvinení z korupcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona