Kalousek chce blokovať proces zostavovania novej vlády

NETKY.SK • 31 Október 2017, 14:40 • 2 min
Kalousek chce blokovať proces zostavovania novej vlády

PRAHA - Predseda českej opozičnej strany TOP 09 Miroslav Kalousek vytiahol v utorok do boja proti jednofarebnej vláde víťaza nedávnych parlamentných volieb, ktorým sa stalo hnutie ANO Andreja Babiša.

slovakia

left justify in out

Kalousek vyzýva na to, aby dolná snemovňa českého parlamentu nebola uznášaniaschopná do chvíle, kým Babiš nepríde s "transparentným" riešením, teda s väčšinovou vládou.

 

Český prezident Miloš Zeman má v utorok popoludní poveriť Babiša rokovaním o zostavení novej vlády. "Ani Babiš, ani Zeman sa netaja preferenciou, že pôjde o menšinovú vládu - jednofarebnú vládu ANO, ktorá môže vládnuť neobmedzene dlho bez dôvery. To je podľa nášho názoru za hranicou zvole," povedal Kalousek.

 

Riešenie, ako zabrániť menšinovej vláde, je podľa Kalouska jednoduché. Stačí nezvoliť predsedu dolnej komory parlamentu. O tento post sa uchádzajú Radek Vondráček (ANO) a Petr Fiala (ODS).

 

"Máme teda všetci jedinú možnosť, ako takej menšinovej vláde zabrániť - nezvoliť Vondráčka ani Fialu, teda neustanoviť Snemovňu do chvíle, kým Babiš nevráti poverenie Zemanovi, alebo nepríde s transparentným riešením," naznačil svoj plán Kalousek.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona