Kalou sa za zverejnené video ospravedlnil, zobral na seba všetku vinu

NETKY.SK • 5 Máj 2020, 17:53 • 2 min
Kalou sa za zverejnené video ospravedlnil, zobral na seba všetku vinu

BERLÍN - Salomon Kalou sa ospravedlnil za zverejnenie videa, na ktorom so spoluhráčmi v nemeckom futbalovom klube Hertha Berlín porušovali hygienické pravidlá v súvislosti s koronavírusom. Zobral na seba všetku vinu.

slovakia

left justify in out

Podávanie rúk 

"Bola to veľká chyba. Ľudia, ktorí ma poznajú, vedia, že všetkých rešpektujem a že som nikoho nechcel dostať do problémov," uviedol pre televíziu Sport1. Hráči Herthy si na zverejnenom videu napríklad podávajú ruky. Kalou zachytil Jordana Torunarighu pri odovzdávaní vzorky na test na ochorenie COVID-19. V kabíne sa diskutovalo aj o znižovaní platov počas pandémie. Po kritike od predstaviteľov klubu a vedenia bundesligy video z Facebooku stiahol. Ponúkame zostrih aj celé video.

 

 

Priblížiť sa k fanúšikom 

"Bolo to neúctivé a úprimne sa za to video ospravedlňujem. No som viac ako len tých zlých päť minút v kabíne," kajal sa. Tridsaťštyriročný futbalista uviedol, že to bolo jeho prvé živé video a prostredníctvo neho chcel fanúšikom priblížiť tréning klubu počas pandémie koronavírusu: "Chcel som to vyskúšať a ukázať fanúšikom, ako to u nás prebieha. Že sme všetci v poriadku."

 

Klub ho suspendoval 

Hertha však Kaloua za video ešte v pondelok suspendovala. "Porušil základné tímové pravidlá, nebolo to vhodné v tejto situácii a ani to neodzrkadľuje princípy klubu. Zverejnením videa navodil dojem, že nedodržujú hygienické pravidlá a neberú vážne nariadenia zdravotníckych úradov. Chceme zdôrazniť, že išlo o individuálne pochybenie jedného hráča. Zároveň sprísnime dohľad nad dodržiavaním vzdialenosti a hygieny," znelo stanovisko klubu. Riadiaca ligová organizácia DFL tiež ostro skritizovala Kaloua: "Je to totálne neprípustné. Nemôžeme to tolerovať."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Salomon Kalou (@salomonkalou),

 

Nariadenia Bundesligy 

Bundesligové kluby sa po absolvovaní testov na koronavírus vrátili tento týždeň do kolektívneho tréningového procesu. Spoločná pracovná skupina DFL a Nemeckého futbalového zväzu (DFB) požiadala futbalistov, aby dodržiavali rozstupy vždy, keď to bude možné, a aby chodili na tréningy už prezlečení.

 

img

 

Berlínčania na videu nedodržiavali ani jedno z týchto odporúčaní. V klube mali podľa mistnych zdrojov všetci hráči a členovia realizačného tímu v nedeľu negatívne výsledky testov na koronavírus. Z videa nie je zrejmé, že či všetci kolegovia Kaloua vedeli, že ich spoluhráč sníma.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies