Kaliningrad môže prísť o zápasy MS 2018

NETKY.SK • 25 November 2014, 08:35 • 2 min
Kaliningrad môže prísť o zápasy MS 2018

KALININGRAD - Ak nechce Kaliningrad prísť o miesto na zozname usporiadateľských miest futbalových majstrovstiev sveta 2018, musí vyriešiť spory okolo výstavby štadióna.

slovakia

left justify in out

Ruský minister športu Vitalij Mutko dal Kaliningradu čas do konca novembra. "Nezostáva veľa času, tento problém musíme vyriešiť do konca novembra. Je nutné niečo urobiť, už nestačia len slová. Zápasy MS v Kaliningrade sú skutočne ohrozené," priznal Mutko v rozhovore pre ruskú televíziu Rossija 24.

Pôvodne mali v Kaliningrade postaviť štadión pre 40-tisíc divákov, už pred pár mesiacmi rozhodli o nižšej 35-tisícovej kapacite. Mesto však štadión s podobným hľadiskom nepotrebuje, 10 000 miest by bolo preto mobilných. Mutkovi sa nepáči ani miesto, ktoré miestni politici vybrali pre výstavbu štadióna. 

 

Ak odoberú právo Kaliningradu, existujú záložné plány. Možnosťou je usporiadať zápasy šampionátu v Krasnodare alebo len na jedenástich štadiónoch. FIFA dokonca žiadala len desať dejísk. "Máme plán B, ale sme presvedčení, že nebude potrebný," dodal Mutko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona