Kaliňák: Zišiel by sa ďalší útvar policajného zaistenia pre cudzincov

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 14:46 • 2 min
Kaliňák: Zišiel by sa ďalší útvar policajného zaistenia pre cudzincov

BRATISLAVA – Slovensku by sa podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka zišiel minimálne ešte jeden útvar policajného zaistenia. Tam putujú cudzinci, ktorí nelegálne prekročili naše hranice, našli ich na našom území bez povolenia alebo existujú na ich zadržanie iné špecifické dôvody. Podľa šéfa rezortu vnútra však o tom nie je ešte rozhodnuté, pričom všetko závisí od finančných prostriedkov.

slovakia

left justify in out

„V tejto chvíli nie sú útvary policajného zaistenia preplnené, no v čase špičky migračnej krízy praskali vo švíkoch,“ poznamenal dnes po rokovaní vlády.

 

Ako Kaliňák pokračoval, tým, že Slovensko dôsledne plní readmisné dohody a dublinské pravidlá, a aj partneri v Maďarsku a na Ukrajine sú zodpovední, policajné útvary sa podarilo vyprázdňovať. „V tejto chvíli sú v štandardnom režime,“ doplnil.

 

Ministerstvo vnútra má viacero zariadení, ktoré by boli vhodné na nový útvar, pričom ide o rezortom využívané zariadenia. Podľa vyťaženosti sa v nich môže zmeniť režim, čiže nad žiadnou novou lokalitou sa neuvažuje, priblížil.

 

„Zväčšili sme kapacitu tých útvarov policajného zaistenia, ktoré máme. Ak by bolo potrebné, uvažovali by sme o zmene časti zariadenia v Humennom,“ povedal minister.

 

Na Slovensku fungujú dva útvary policajného zaistenia, a to v Medveďove a Sečovciach, záchytný tábor v Humennom, pobytové tábory v Rohovciach a Opatovskej Novej Vsi a zariadenie pre utečencov v Gabčíkove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona