Kaliňák: Výzvami roku 2017 budú bezpečnosť a boj proti terorizmu

NETKY.SK • 5 Január 2017, 11:46 • 2 min
Kaliňák: Výzvami roku 2017 budú bezpečnosť a boj proti terorizmu

BRATISLAVA – Hlavnými úlohami rezortu vnútra v roku 2017 budú bezpečnosť na Slovensku, boj proti terorizmu a extrémizmu, ďalšia modernizácia vybavenia hasičov, ale napríklad aj rekonštrukcia viacerých budov Policajného zboru. V rozhovore pre TASR to uviedol minister vnútra Robert Kaliňák.

slovakia

left justify in out

„Hlavnou úlohou rezortu vnútra je zabezpečiť úroveň bezpečnosti v Slovenskej republike v čo najvyššej miere,“ povedal Kaliňák. Poukázal na skutočnosť, že v rôznych rebríčkoch bezpečnosti sa Slovensko pravidelne umiestňuje na popredných pozíciách. Podľa štatistík sú dokonca obyvatelia SR vo väčšom bezpečí, ako tomu bolo pred rokom 1989.

 

V oblasti boja proti terorizmu a extrémizmu rezort podľa neho pripravuje aj zásadnú zmenu v Národnej kriminálnej agentúre (NAKA). „Mal by tam vzniknúť nový špecializovaný odbor boja proti terorizmu a extrémizmu, kde pôjdu z nášho pohľadu špičky našich najlepších odborníkov z NAKA a mali by sme sa intenzívnejšie venovať týmto témam. Myslím si, že terorizmus aj extrémizmus sú veci mimoriadne ohrozujúce nielen bezpečnosť, ale aj základné kamene demokracie. V každom štáte preto musíme byť omnoho prísnejší a tvrdší v tejto oblasti. Aj preto to bude mať osobitnú pozornosť,“ zdôraznil Kaliňák s tým, že aj v roku 2017 bude témou nelegálna migrácia.

 

Ministerstvo však napríklad plánuje aj rekonštrukciu budov či ďalšiu modernizáciu Hasičského a záchranného zboru.

 

„Máme víziu v oblasti Policajného zboru, kde sme mnoho vecí obmenili, inovovali, máme moderný Policajný zbor, ktorý však stále je ešte v priestoroch, ktoré nezodpovedajú 21. storočiu. Takže to bude v prípade polície aj otázka obnovy budov a priestorov, kam prichádzajú občania a ktoré používajú policajti,“ uzavrel minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies