Kaliňák: Verím v úspešné vyšetrenie kauzy vraždy Valka

NETKY.SK • 13 November 2013, 13:04 • 2 min
Kaliňák: Verím v úspešné vyšetrenie kauzy vraždy Valka

BRATISLAVA – Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) verí, že pod vedením prokuratúry sa úspešne dokončí vyšetrovanie vraždy známeho právnika Ernesta Valka.

slovakia

left justify in out

„Prokurátor je pánom trestného konania,“ upozornil minister Kaliňák v reakcii na slová námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek Petra Šufliarskeho o vyšetrovaní tejto kauzy. Šufliarsky pre Hospodárske noviny povedal, že „teraz sme vo fáze, keď potrebujeme nájsť jeden, dva dôkazy, aby sme mohli vzniesť obvinenie. Podľa Kaliňáka je na prokurátorovi, čo sa rozhodne zverejniť o prípade. „Minister vnútra takéto oprávnenia nemá. Rozhodne som nikdy nemal v pláne prokurátorom do práce hovoriť a nejako ju hodnotiť – neurobím to určite ani teraz,“ dodal Kaliňák.

Vyšetrovateľ už podľa HN pozná meno pravdepodobného vraha známeho advokáta Ernesta Valka a vyšetrovací tím aj motív vraždy, konkretizovať ho však Šufliarsky nechcel. Podľa zistení Hospodárskych novín nemá súvisieť s lúpežou, ako v minulosti avizoval policajný prezident Jaroslav Spišiak. Vtedy sa totiž pracovalo aj s verziou, že známy advokát mohol zomrieť preto, že doma prekvapil zlodeja a mohlo ísť o náhodnú vraždu. „Pri takýchto skutkoch a pri takejto závažnej trestnej činnosti, z môjho profesionálneho hľadiska a praxe, náhody neexistujú,“ reagoval teraz Šufliarsky. Minister Kaliňák nechcel komentovať, či týmto vyjadrením Šufliarskeho motív súvisiaci s lúpežou padá. Hovorí, že ak bude vznesené uznesenie o obvinení, tak to tam bude dostatočne zadefinované. „Mojou úlohou je zabezpečovať pre vyšetrovateľov dobré podmienky,“ dodal Kaliňák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona