Kaliňák varuje: Ak zlyhá dohoda s Tureckom, môže sa spustiť migračná vlna

NETKY.SK • 17 November 2016, 17:53 • 2 min
Kaliňák varuje: Ak zlyhá dohoda s Tureckom, môže sa spustiť migračná vlna

BRATISLAVA - Ak zlyhá dohoda EÚ-Turecko, treba okamžite reagovať, myslí si minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). Bude totiž podľa neho potrebné odraziť migračnú vlnu, "ktorá by sa mohla spustiť".

slovakia

left justify in out

S Kaliňákom sa na tom zhodol rakúsky minister obrany Hans Peter Doskozil, ktorý bol dnes v Bratislave. Debatovali o reakcii štátov na migračnú vlnu cez balkánsku cestu.

 

"Nemôžeme si dovoliť nechať zájsť situáciu až do takých krajností, s akými sme boli konfrontovaní vlani. Musíme sa na takúto možnosť pripraviť," povedal Kaliňák. Tejto téme sa do konca roka budú venovať aj ministri vnútra a obrany Salzburského fóra, to združuje Rakúsko, Slovensko, Česko, Maďarsko, Poľsko a krajiny západného Balkánu.

 

Kaliňák sa dnes v Bruseli stretne aj s rumunským ministrom vnútra Ioanom Dragošom Tudorachem a jeho nemeckým kolegom Thomasom de Maizierom. Zároveň bude neformálne diskutovať s ministrami vnútra EÚ na spoločnej večeri.

 

V piatok (18.11.) pokračuje v Bruseli Rada ministrov pre spravodlivosť a vnútorné záležitosti. Rokovať budú o zavedení systému ETIAS (nariadenie Európskeho parlamentu a rady o zriadení európskeho systému pre cestovné informácie a povolenia). Okrem toho sa ministri budú venovať boju proti terorizmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies