Kaliňák v súvislosti s útokom v Paríži vyzdvihol azylovú politiku Slovenska

NETKY.SK • 9 Január 2015, 13:00 • 2 min
Kaliňák v súvislosti s útokom v Paríži vyzdvihol azylovú politiku Slovenska

BRATISLAVA - Prísna azylová politika pomáha pri ochrane Slovenska pred terorizmom. V súvislosti s útokom na redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo to nepriamo uviedol minister vnútra Róbert Kaliňák (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

„Sme často za to kritizovaní, že sme tvrdší, ako by sme mali byť, ale ja si myslím, že to prináša svoje ovocie, a to spočíva v  pokojnej Slovenskej republike,“ povedal dnes po skončení mimoriadneho zasadnutia vlády Kaliňák.
     

V reakcii na útok, pri ktorom v Paríži zahynulo celkom 12 ľudí, Kaliňák vysvetlil, že tieto ani ďalšie podobné udalosti nič nemenia na štýle práce slovenských bezpečnostných zložiek, ktoré pravidelne vyhodnocujú bezpečnostné riziká. Hrozbu podobných útokov Slovensko podľa jeho slov minimalizuje prijatými systémovými opatreniami.
     

„Analýza rizík je najpodstatnejšou súčasťou našej práce. Podrobne monitorujeme všetky rizikové aspekty, ktoré by mohli nastať a podľa nich prijímame aj určité opatrenia, ktoré samozrejme štandardne nezverejňujeme,“ uviedol minister. 
     

Premiér Róbert Fico dnes uviedol, že v súvislosti s udalosťami vo Francúzku je vo veľmi úzkom kontakte s riaditeľom Slovenskej informačnej služby (SIS). „Informujeme sa navzájom o bezpečnostnej situácii na Slovensku,“ spresnil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona