VIDEO Štátnické gesto veľkého politika: Minister Kaliňák sa rozhodol odstúpiť z funkcie

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 10:47 • 2 min
VIDEO Štátnické gesto veľkého politika: Minister Kaliňák sa rozhodol odstúpiť z funkcie

BRATISLAVA - Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) oznámil, že rezignuje na svoju funkciu. Verí, že tak pomôže zachovať stabilitu našej krajiny.

slovakia

left justify in out

Uviedol tak na dnešnej tlačovej konferencii, kde sa poďakoval všetkým pracovníkom, ktorí za 10 rokov jeho pôsobenia v rezorte vnútra odvádzali dobrú prácu. "Stabilita musí byť zachovaná a vnímam pozorne nielen situáciu v spoločnosti, ale aj požiadavky koaličných partnerov. Preto som sa rozhodol, že na svoju funkciu podpredsedu Vlády SR a ministra vnútra rezignujem. Verím, že aj týmto mojím krokom pomôžem k zachovaniu stability v krajine," uviedol Kaliňák dôvody svojho odchodu.

Pripomenul tiež, že je nutné vyšetriť dvojnásobnú úkladnú vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. "Verím, že vyšetrovatelia dokážu tento prípad vyriešiť, už dokázali neraz aj v neľahkej pozícii doviesť do úspešného konca viacero komplikovaných káuz. Na záver by som sa rád poďakoval aj novinárom, s ktorými to nebolo vždy dobré, ale myslím si, že korektné," doplnil minister.

 

Vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej je pre Kaliňáka vec, s ktorou sa dá podľa jeho slov veľmi ťažko vyrovnať. Verí, že vraha a objednávateľa vraždy polícia nájde. Pokojom pre vyšetrovateľov chce dokázať, že Slovensko je modernou krajinou. Kaliňák opäť zdôraznil, že na vražde pracuje najväčší vyšetrovací tím, Slovensko spolupracuje aj so zahraničím.

 

Sám nevedel konkretizovať, kam povedú jeho ďalšie kroky, ani meno svojho nástupcu nechcel konkretizovať.

 

Jeho krok sa považuje za veľké štátnické gesto.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies