Kaliňák: Útok v skupine by sa mal posudzovať prísnejšie

NETKY.SK • 5 Február 2014, 10:31 • 2 min
Kaliňák: Útok v skupine by sa mal posudzovať prísnejšie

BRATISLAVA - Útok v skupine proti obmedzenému počtu poškodených by mohol byť po novom priťažujúcou okolnosťou. Myslí si to minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), ktorý takúto možnosť konzultoval s kolegami z prokuratúry. Úvahy sú reakciou na brutálny októbrový útok neonacistov na návštevníkov nitrianskeho baru.

slovakia

left justify in out

"To, čo je na prípade v Nitre zrejmé, je masívnosť útoku čo do počtu útočníkov," povedal Kaliňák na pôde Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť. Ak by teda podľa jeho slov došlo napríklad k útoku trojice či štvorice proti jednotlivcovi, automaticky by bola trestná sadzba v hornej hranici.

Na margo systémových krokov v rámci riešenia extrémizmu povedal, že koordinátorom boja proti extrémizmu bude špecialista na extrémizmus Daniel Milo. "Takýto koordinačný mechanizmus medzi jednotlivými rezortmi dosť chýbal," dodal minister.

Mimoriadny brannobezpečnostný výbor problematiku útoku z Nitry zatiaľ neuzavrel. O uznesení sa má rozhodnúť dnes popoludní. Z radov opozície vzišli tri rôzne návrhy uznesenia. Daniel Lipšic (nezaradený) chce vyjadriť vážne znepokojenie nad nečinnosťou polície v trestnom konaní, Richard Vašečka (OĽaNO) by išiel na poslanecký prieskum na policajné okresné riaditeľstvo v Nitre a Ľubomír Galko (SaS) by chcel od ministra informácie, či je pravdou, že so skupinou neonacistov je prepojený aj príslušník Hasičského a záchranného zboru a vojak. Kaliňák hasiča potvrdil, o iných prípadoch zatiaľ nevie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies