Kaliňák: Utečenci nie sú ryža a piesok, čo musíme prerozdeliť

NETKY.SK • 9 September 2015, 16:00 • 2 min
Kaliňák: Utečenci nie sú ryža a piesok, čo musíme prerozdeliť

BRATISLAVA – Utečenci nie sú zrnká piesku, ryža alebo nejaká komodita, ktorú musíme prerozdeliť.

slovakia

left justify in out

Sú to živí ľudia s väzbami na príbuzných, náboženstvo, kultúru. Vyhlásil dnes minister vnútra Robert Kaliňák, ktorý vyzval na hľadanie kompromisného riešenia v otázke utečeneckej krízy. Hľadáme riešenie, čo má hlavu a pätu. Kompromisom by mohlo byť podľa Kaliňáka riešenie, aké Slovensko dohodlo s Rakúskom - dočasné umiestnenie azylantov v inom štáte, aby sa uľahčilo štátu, kde žiadajú o azyl. Migranti by v konečnom dôsledku zostali v štáte, kde o azyl požiadali. „Na konci dňa s kvótami budú najviac nespokojní utečenci a predsa o nich ide,“ myslí si Kaliňák.


Podľa slovenského ministra vnútra to, čo sa stalo v Maďarsku a Rakúsku posledný týždeň, spálilo posledné nádeje, že by kvóty mohli fungovať. Po vyhlásení západných politikov sa zdvihlo 4 000 ľudí, porušili všetky pravidlá krajiny, v ktorej boli, presunuli sa do Rakúska a malá časť z nich požiadala o azyl v Rakúsku. Systém kvót by bol jasný, nesmeli by si vybrať krajiny, kde by šli, pripomenul. Kaliňák nepočul jediný argument, čo by podporil kvóty. Je to nejaká mantra a tvrdohlavo o nej odmietajú diskutovať, dodal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona