Kaliňák: Uskutočnené referendum o ochrane rodiny by vyšlo do 6 miliónov eur

NETKY.SK • 29 Október 2014, 14:09 • 2 min
Kaliňák: Uskutočnené referendum o ochrane rodiny by vyšlo do 6 miliónov eur

BRATISLAVA - Náklady na zrealizovanie referenda o ochrane rodiny by sa pohybovali do 6 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z analýzy, ktorú si dal v tejto súvislosti vypracovať minister vnútra Robert Kaliňák. "Predbežný odhad je 5,2 milióna eur," uviedol po dnešnom rokovaní vlády.

 

Zároveň deklaroval, že ministerstvo vnútra je pripravené zrealizovať referendum približne do 60 dní od jeho vyhlásenia prezidentom SR Andrejom Kiskom.
     

Podľa neho majú poradcovia hlavy štátu ťažkú úlohu v rozhodovaní o tom, či môže prezident vyhlásiť referendum aj s tromi otázkami namiesto štyroch.
     

Iniciátor petície za vyhlásenie referenda Aliancia za rodinu (AZR) totiž chcela občanom položiť štyri otázky. Ústavný súd (ÚS) SR v utorok (28.10.) rozhodol, že jedna z nich nie je v súlade s ústavou.
     

Prezident už avizoval, že svoje rozhodnutie oznámi po doručení uvedeného rozhodnutia ÚS. Podnet na preskúmanie ústavnosti otázok v referende podal na Ústavný súd práve Kiska po tom, ako mu AZR odovzdala petičné hárky s vyše 400.000 podpismi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies