Kaliňák: Tender na zbrane sme ukončili, policajti ich môžu dostať už v januári

NETKY.SK • 8 December 2015, 14:24 • 2 min
Kaliňák: Tender na zbrane sme ukončili, policajti ich môžu dostať už v januári

BRATISLAVA – Slovenskí policajti budú od budúceho roka vyzbrojení novými zbraňami značky Glock a CZ, teda Českej zbrojovky Uherský Brod.

slovakia

left justify in out

Príslušné zmluvy by mali byť podpísané do konca decembra tohto roka a prvé nové krátke zbrane by strážcovia zákona mohli dostať už v januári. Pre TASR to dnes uviedol minister vnútra Robert Kaliňák.

 

"Konečne sa nám po rokoch podarilo dokončiť tender na zbrane a máme jeho prvé výsledky, takže prezbrojenie v krátkych zbraniach bude nasledovať v najbližších týždňoch a mesiacoch," povedal Kaliňák.

 

Podľa jeho slov v tendri uspeli dve spoločnosti. "V prípade zásahových zbraní to bola firma Glock, ktorá bude zbrane montovať na Slovensku, to isté platí o firme CZ, ktorá uspela v služobných zbraniach s troma modelmi Štandard, Kompakt a Subkompakt. To znamená, všetky tieto štyri typy budú teraz prideľované polícii podľa jednotlivých odborností, a samozrejme, aj samotného záujmu policajtov," doplnil minister.

 

Firmy dodajú zbrane podľa neho za exkluzívne ceny. "Všetky zbrane sú pod 300 eur bez DPH, ceny sa pohybujú od 265 eur bez DPH po 290 eur bez DPH za zbraň," vysvetlil Kaliňák.

 

Obe spoločnosti majú zbrane montovať na Slovensku, rakúska Glock pri Bratislave a Česká zbrojovka v Novákoch, čo pozitívne ovplyvní aj zamestnanosť.

Podľa pôvodného oznámenia na stránke Úradu pre verejné obstarávanie ministerstvo vnútra plánovalo nakúpiť spolu 20.000 zásahových pištolí spolu s príslušenstvom a okrem toho chcelo získať aj 14.841 služobných pištolí - štandard "S", 7700 služobných pištolí – kompakt "K" a 4100 služobných pištolí – subkompakt "SK", všetky spolu s príslušenstvom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies