Kaliňák: Situácia v migračnej kríze sa bude intenzívne meniť

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 13:01 • 2 min
Kaliňák: Situácia v migračnej kríze sa bude intenzívne meniť

BRATISLAVA - Situácia v migračnej kríze sa bude tento rok podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka intenzívne meniť.

slovakia

left justify in out

Ako povedal, "s nadchádzajúcim predsedníctvom Slovenska v Rade Európskej únie chceme ísť príkladom". Šéf rezortu vnútra to povedal v súvislosti s pomocou našich policajtov na hraniciach iných štátov. "V tejto chvíli štandardne pokračujeme vo vysielaní našich policajtov do zahraničia, najväčší počet očakávame v spolupráci s agentúrou na ochranou vonkajších hraníc Frontex, ktorá má na starosti práve hranice," vysvetlil minister. Zároveň sa pochválil, že Slovensko dostalo ďakovný list zo Slovinska, kde našu misiu a pomoc slovenských policajtov na hraniciach veľmi pozitívne ohodnotili. Na slovinsko-chorvátskej hranici pôsobili slovenskí strážcovia zákona od 4. februára do 5. marca. Ako Kaliňák dodal, hneď, ako budú na Slovensko smerovať nejaké požiadavky od iných krajín, "určite budeme stáť prví v rade, aby sme aj týmto spôsobom prejavili solidaritu, keďže v iných otázkach máme jasne negatívne názory na voľný pohyb migrantov po Európe".

 

K dnešnému dňu je na zahraničných misiách 53 slovenských policajtov. Svoju misiu dnes končí 25 strážcov zákona v Macedónsku na hraniciach s Gréckom. Ako ďalej pre agentúru SITA uviedol hovorca ministerstva vnútra Ivan Netík, túto misiu by mal rezort obnoviť 18. júna, no všetko bude závisieť od potrieb predsedníctva v Rade EÚ. Zvýšený počet policajtov je aj vo Frontexe. Dve misie, teda 25 policajtov, sú v Taliansku na Sicílii, v Lampeduze, Pozzalle, Trapani, Tarante. Ich úlohou je registrácia migrantov. "Dvaja policajti sú v Maďarsku a ďalší, tzv. first line officer, na Sicílii," dodal hovorca rezortu vnútra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies