Kaliňák: Situácia na hranici Slovenska s Ukrajinou je pokojná

NETKY.SK • 21 Február 2014, 18:40 • 2 min
Kaliňák: Situácia na hranici Slovenska s Ukrajinou je pokojná

VYŠNÉ NEMECKÉ - Situácia na slovensko-ukrajinskej hranici je pokojná, Ministerstvo vnútra SR nezaznamenalo žiaden incident v súvislosti s nepokojmi na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom minister vnútra Robert Kaliňák po kontrole východnej hranice SR a návšteve ukrajinského Užhorodu.
      

„Z nášho pohľadu je na hraniciach pokoj, žiadny bezpečnostný incident sme nezaznamenali, tie dva, ktoré boli, sa netýkali Ukrajiny, ale klasickej nelegálne migrácie zo stredoázijských krajín. Premávka na hranici je plynulá, veľmi mierna. V samotnom Užhorode beží štandardný život,“ povedal Kaliňák pre novinárov na hraničnom priechode Vyšné Nemecké.
      

Slovensko je podľa neho pripravené aj na krízové scenáre vývoja na Ukrajine vrátane prílevu utečencov. K dispozícii sú na to určené zariadenia v Humennom a Sečovciach. „My sme na okamžitú pomoc pripravili zhruba 1000 miest aj so stravovaním. Samozrejme, provizórne veci máme na jednotlivých oddeleniach hraničnej kontroly, ako vo Vyšnom Nemeckom, tak aj po dĺžke celej hranice. Nepredpokladáme však, že by takáto vlna mohla ísť cez zelenú hranicu, pretože to je mimoriadne fyzicky náročné,“ povedal.
      

Pri prípadnom zhoršovaní situácie budú podľa ministra pripravené ďalšie tisícky miest pre utečencov. „Keby nastala doslova humanitárna kríza, čo by muselo znamenať už naozaj občiansku vojnu, tak hovoríme o ďalších tisíckach až desiatkach tisíc miest, ktoré sme schopní na východnom Slovensku zabezpečiť v rámci krízových plánov,“ povedal minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies