Kaliňák si počká na návrh SNS o držbe zbraní, legislatívu v tejto oblasti upravujú viaceré štáty

NETKY.SK • 5 September 2017, 10:45 • 2 min
Kaliňák si počká na návrh SNS o držbe zbraní, legislatívu v tejto oblasti upravujú viaceré štáty

BRATISLAVA - Minister vnútra Robert Kaliňák si počká na konkrétnu podobu návrhu SNS o ústavnej úprave držby zbraní.

slovakia

left justify in out

"Predpokladám ale, že reflektuje poslednú európsku smernicu v súvislosti so zbraňami, ktorá je naozaj podivuhodná v tom negatívnom slova zmysle," uviedol po spoločnom zasadnutí vlád SR a ČR v moravskej obci Lednice. Smernica Európskej únie, ktorá má za cieľ obmedziť držbu niektorých druhov zbraní, je podľa Kaliňáka skôr zameraná na PR ako na reálny súboj s terorizmom, pretože obmedzuje držbu legálne držaných zbraní, ktorými podľa neho nikdy žiaden teroristický útok spáchaný nebol.

 

"Podľa mňa je horšie to, že trestá aj tých, ktorí robia v niektorých prípadoch záslužnú činnosť," povedal s tým, že smernica môže poškodiť napríklad aj kluby vojenskej histórie. "Zachádzame trošku do absurdna alebo extrémov, ktoré nie sú nevyhnutné," zdôraznil.

Podľa ministra vnútra Slovensko v oblasti možnej zákonnej úpravy držby zbraní, ktorá by mala korigovať spomenutú smernicu, v európskom meradle nie je rozhodne jediné. "V niektorých európskych krajinách sa to deje a je to takisto určitá reakcia na túto smernicu," uviedol Kaliňák. "Uvidíme, aký návrh príde, musíme sa na to pozrieť," dodal s tým, že očakáva, že ho SNS po kompletnom vypracovaní predstaví na Koaličnej rade.

Predseda parlamentu a zároveň predseda SNS Andrej Danko cez víkend v relácii RTVS O 5 minút 12 avizoval, že Slovenská národná strana pripravuje novelu zákona o práve na držbu zbraní.

 

„Ústava je dnes jediný dokument, do ktorého vieme dostať ochranu práv slobôd, v ktorých sa cítime slabo a nekomfortne vo vzťahu k Európskej únii,“ povedal Danko a vysvetlil, že ak právo nosenia zbraní nedostaneme do ústavy, môže sa európska legislatíva dotknúť napríklad poľovníkov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies