Kaliňák sa rozhodol vymieňať aj drahšie autá

NETKY.SK • 9 November 2013, 10:39 • 2 min
Kaliňák sa rozhodol vymieňať aj drahšie autá

BRATISLAVA - Výmena vozového parku rezortu vnútra nezostane len pri autách nižšej strednej triedy a mikrobusoch. Ministerstvo chce vymieňať aj drahšie autá. Vypísali preto ďalší tender, tentoraz na autá D segmentu, teda vyššej strednej triedy.

slovakia

left justify in out

Plán je kúpiť 500 vozidiel, hodnotu zákazky vyčíslili na 20 miliónov eur. Podľa ministerstva treba vymeniť aj túto automobilovú triedu. Policajti, hasiči a okresné úrady potrebujú autá obmeniť pre vysoký počet najazdených kilometrov. "Ich vek pri vyraďovaní sa pohybuje od ôsmich do 15 rokov a ojazdenosť vozidiel od 220-tisíc do 600-tisíc kilometrov," uviedol pre agentúru SITA Petar Lazarov z tlačového odboru ministerstva. Po ukončení súťaže plánujú uzavrieť rámcové dohody so štyrmi uchádzačmi, zmluvy budú na štyri roky. 

Tender na autá nižšej strednej triedy v hodnote 23 miliónov eur u Kaliňáka už vyhodnotili. Zo súťaže vyšli úspešne Volkswagen, Kia a Hyundai. Rezort už uzavrel s predajcami kúpne zmluvy na stovky áut, objednal si naftové Golfy, od kórejských výrobcov modely cee´d a i30. V súčasnosti je vyhlásený aj tender na vany v hodnote 25 miliónov eur. Kúpiť plánujú približne 500 vozidiel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies