Kaliňák: Pripravujeme pre obce dotačný projekt dopravnej bezpečnosti

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 08:22 • 2 min
Kaliňák: Pripravujeme pre obce dotačný projekt dopravnej bezpečnosti

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra (MV) SR by v rámci svojho dotačného programu chcelo v budúcnosti prispieť aj na riešenie nepriaznivej situácie v obciach, ktoré znášajú neúmernú dopravnú záťaž. Podpredseda vlády SR a minister vnútra Robert Kaliňák to uviedol v stredu (18.5.) na rokovaní 27. snemu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS).

slovakia

left justify in out

Kaliňák avizoval prípravu projektu v oblasti dopravnej bezpečnosti pre obce, ktoré sú "týrané dopravou". "Aby do momentu vybudovania obchvatu a ďalších infraštruktúr, ktoré pomôžu obci, sme mohli prispieť k zvýšeniu bezpečnosti ďalšími modelmi, ktoré budú môcť obce čerpať z rozpočtu ministerstva vnútra," uviedol.

 

Minister potvrdil pokračovanie podpory pre samosprávy v oblasti prevencie kriminality. MV SR bude pokračovať aj v projekte, ktorý sa týka dobrovoľných hasičských zborov (DHZ) a ktorý by mal prejsť do tretej fázy. "Zastabilizovali sme základnú technickú vybavenosť DHZ, v novej fáze by sme chceli rozšíriť podporu o ďalšie milióny eur a rozšíriť aj rozsah možnosti použitia prostriedkov, aby ich nebolo možné použiť iba na nákup základnej techniky," povedal Kaliňák.

 

Do roku 2018 by sa mal podľa ministra uzavrieť projekt obmeny techniky. "Máme na to pripravených 50 miliónov eur," poznamenal. Avizoval tiež, že v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) by chcel rezort vnútra v spolupráci s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR nájsť prostriedky na obnovu hasičských zbrojníc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies