Kaliňák: Premiér Fico má absolútne právo kritizovať médiá

NETKY.SK • 4 December 2016, 12:45 • 2 min
Kaliňák: Premiér Fico má absolútne právo kritizovať médiá

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) má "absolútne" právo kritizovať médiá. Tvrdí to minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) v reakcii na premiérov výrok o novinároch ako protislovenských prostitútkach.

slovakia

left justify in out

"To je presný výraz, ktorý má vzbudiť debatu o situácii, ktorá dnes v médiách je," povedal dnes v diskusnej relácii televízie TA3 V politike.

 

Kaliňák tvrdí, že v poslednom čase zaznievalo zo strany novinárov veľa lží a poloprávd. Rovnako ako premiér poukazuje, že Smer-SD počas vlády jednej strany neobmedzil slobodu médií, aj keď mohol. "Za právami, ktoré im boli poskytnuté, naozaj široké práva slobody prejavy, ochrany novinárskej práce, tak za každým právom ide zodpovednosť, a má teda právo kritizovať, ak tá zodpovednosť je zneužívaná," skonštatoval Kaliňák.

 

SMS správy, na ktorých zverejnenie upozornil Marián Kočner, považuje za jasný dôkaz toho, že veľká časť novinárov pracuje neobjektívne a v mene podpory niektorej z politických strán. "To je neakceptovateľné a proti akýmkoľvek možným dovoleným pravidlám," doplnil Kaliňák.

 

Nevylúčil, že by nadávky voči novinárom použil tiež. "Myslím, že nemám častokrát od toho ďaleko a keby som bol v tej istej situácii, tak by som bol asi rovnaký, ak nie ešte trošku rozšírenejšie by som to pomenoval," podotkol. Poznamenal, že keď o novinároch ako o predajných dievkach hovoril opozičný poslanec Ľubomír Galko (SaS), nikto o tom nepísal, keďže má byť chránený.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies