Kaliňák: Pokuty by v budúcnosti mohol vymáhať jeden špecializovaný úrad

NETKY.SK • 3 Máj 2017, 14:57 • 2 min
Kaliňák: Pokuty by v budúcnosti mohol vymáhať jeden špecializovaný úrad

BRATISLAVA – Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) uvažuje, že by centralizoval výber všetkých pokút ukladaných v rámci pôsobnosti jeho rezortu. Oznámil to po dnešnom zasadnutí vlády.

slovakia

left justify in out

Vzniknúť by tak mohol špecializovaný centrálny úrad na vymáhanie pokút so zhruba stovkou pracovníkov. Kaliňák by ho chcel umiestniť v strede Slovenska, zamestnanie by tu mohli nájsť zdravotne znevýhodnení občania. Cieľom nového pracoviska by malo byť lepšie zvládnuť súčasný nápor, ktorý súvisí so spracovaním veľkého množstva pokút.

 

„V zásade ide o to, že by sme chceli spraviť určitú formu pokutárne, pretože týchto rôznych typov pokút, ktoré sa zbiehajú do okresných úradov, je čím ďalej viacej a je obrovský problém s fyzickým spracovaním týchto údajov,“ ozrejmil myšlienku minister s tým, že ide len o prvotnú úvahu. Podrobnosti mieni predstaviť, keď bude zámer podrobne spracovaný.

 

Kaliňák vysvetlil, že v úrade by sa sústredil manažment pokút, ktoré sa zbiehajú v úradoch spadajúcich do pôsobnosti rezortu. Okrem iného by sa tak mohla zlepšiť situácia ministerstva dopravy a Národnej diaľničnej spoločnosti ohľadom návalu pokút za diaľničné známky. Tie putujú na spracovanie na okresné úrady.

 

Minister dopravy Árpád Érsek (Most-Hid) vidí možný prínos centralizácie, očakáva zrýchlenie procesu. „Pokuty budú riadené z jedného centra, čo si myslím, že je dobre,“ ocenil.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona