Kaliňák: Páči sa mi budovať múr proti korupcii spoločne

NETKY.SK • 16 Október 2014, 16:47 • 2 min
Kaliňák: Páči sa mi budovať múr proti korupcii spoločne

BRATISLAVA - Ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD) sa páči budovať múr proti korupcii spoločne. Povedal to poslancom v Národnej rade SR, z ktorých niektorí sa dnes dohadovali, kto prišiel s protikorupčným zákonom prvý.

slovakia

left justify in out

Poznamenal, že svoj podiel na príprave právnej normy, o ktorej rokuje parlament, má aj minulá vláda. Poďakoval všetkým, ktorí na zákone pracovali. "Budujme múr proti korupcii spolu," apeloval na snemovňu Kaliňák.
     

Nezaradenému poslancovi Alojzovi Hlinovi odkázal, že zveličuje, keď zákon kritizuje a hovorí, že z ľudí urobí udavačov. Rovnako minister nerozumie Hlinovej kritike nahrávania a uchovávania hovorov na antikorupčnú linku.
     

"Evidencia má význam, aby bola možná spätná kontrola, či bol podnet vybavený," vysvetlil Kaliňák. Dodal, že ak sa nebudú hovory nahrávať a archivovať, môže sa stať, že sa niektoré podnety vymažú a nikto o nich ani nebude vedieť a riešiť sa budú len niektoré.
     

Hlina má o nahrávaní a archivácii iný názor. Tvrdí, že antikorupčná linka má byť anonymná a ak sa budú hovory nahrávať a uchovávať, môže to byť zneužité. O zneužívaní hovorili niektorí opoziční poslanci v súvislosti so zákonom častejšie.
     

Daniel Lipšic (nezaradený) v rozprave k zákonu upozornil, že zneužité môže byť všetko, úlohou poslancov je možnosť zneužitia minimalizovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona