Kaliňák osobne odovzdal dobrovoľným hasičom ďalšie štyri autá

NETKY.SK • 23 Máj 2015, 06:59 • 2 min
Kaliňák osobne odovzdal dobrovoľným hasičom ďalšie štyri autá

BRESTOVEC – Dobrovoľní hasiči v štyroch obciach Nitrianskeho kraja - v Pribete, Svätom Petre, Okoličnej na Ostrove a Brestovci - dostali dnes v popoludňajších a večerných hodinách nové i vynovené autá. Osobne im ich odovzdal podpredseda vlády SR a minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), ktorý prítomných pozdravil aj v maďarskom jazyku a poďakoval sa za milé privítanie.

slovakia

left justify in out

„Už sme odovzdali niekoľko desiatok nových hasičských vozidiel, ale celkovo ich počet bude takmer 500. Odovzdáme aj 300 zrekonštruovaných na podvozkoch Tatra, ktoré sú v slovenských hornatých terénoch nenahraditeľné. Okrem toho dostanú dobrovoľní hasiči 600 protipovodňových prívesov, ktoré obsahujú sériu čerpadiel, elektrocentrály a osvetľovacie agregáty. V prípade povodne družstvá budú vedieť okamžite poskytnúť efektívnu pomoc,“ povedal TASR minister vnútra s tým, že odborným zásahom sa môžu škody minimalizovať. „Dokázali sme to aj v roku 2013,“ zdôraznil.

 

Podľa jeho slov zastaranú techniku treba vymeniť. „Na Slovensku je takmer 100.000 dobrovoľných hasičov. Nové autá prilákajú mládež, ale i dospelých a obec sa stáva bezpečnejšou. Dobrovoľníci pomáhajú nielen pri požiaroch, ale i pri rôznych výčinoch počasia, ako aj pri spoločenských podujatiach. Dnešné auto je splátka dlhu pre dobrovoľných hasičov za tú všetku prácu, ktorú pre občanov vykonali. Je pre mňa obrovskou cťou, že tu dnes môžem stáť a toto auto vám odovzdať do užívania, aby ešte ďalších mladých motivovalo prísť a byť súčasťou vášho zboru,“ povedal Kaliňák na slávnostnom odovzdaní. Pripomenul, že možno k odovzdaniu nových áut malo dôjsť podstatne skôr. "Podľa starého príslovia je lepšie neskôr ako nikdy," podčiarkol.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies