Kaliňák odmieta zodpovednosť za nevyšetrenie Gorily,môže za to Dzurinda

NETKY.SK • 27 Február 2012, 07:45 • 2 min
Kaliňák odmieta zodpovednosť za nevyšetrenie Gorily,môže za to Dzurinda

Kaliňák odmieta zodpovednosť za nevyšetrenie Gorily,môže za to Dzurinda - Politika Exminister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) odmieta politickú zodpovednosť za to, že kauza Gorila nebola v roku 2006 riadne vyšetrená. Pripisuje mu ju ministerka spravodlivo

slovakia

left justify in out

img

Exminister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) odmieta politickú zodpovednosť za to, že kauza Gorila nebola v roku 2006 riadne vyšetrená. Pripisuje mu ju ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (SDKÚ-DS). Podľa Kaliňáka je za zmarené vyšetrovanie zodpovedný šéf SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda.
      "Možno práve preto, že pán Fico niekde chodil piť Coca-Colu, prípad Gorila nebol riadne vyšetrený," povedala Žitňanská v dnešnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo. Kaliňák sa bránil tým, že sociálni demokrati si nevodia domov "osobnosti z finančných skupín", ani nechodia na raňajky k ľuďom, ktorí sú na mafiánskych zoznamoch.
      Vyšetrenie kauzy Gorila podľa neho zmarilo SDKÚ-DS na čele s Dzurindom. "Pán Dzurinda dostal materiál ohľadom Gorily, dávno predtým, než skončila vláda. Dostal ich aj minister vnútra za SDKÚ. A keďže viete všetky veci, ktoré sú pre vás mimoriadne nepríjemné, o tom, že ste brali provízie z privatizácie počas druhej Dzurindovej vlády, tak ste jednoducho všetky dôkazy zhodili zo stola a utopili ich niekde v Dunaji. A preto sa tá kauza nevedela vyšetriť," vysvetlil Kaliňák.
      Exminister vnútra Žitňanskej vyčíta, že dnes volá po vyšetrení Gorily, avšak počas svojho pôsobenia na poste šéfky justície pre to nič neurobila. "Zavádzate. Ja som prvýkrát videla spis, keď bol zverejnený na webe, čítala som ho medzi sviatkami," reagovala Žitňanská.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies