Kaliňák: Nočných vlkov v Európe nikto nepoznal,reklamu im robia médiá

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 14:25 • 2 min
Kaliňák: Nočných vlkov v Európe nikto nepoznal,reklamu im robia médiá

BRATISLAVA – Nočných vlkov doteraz v Európe nikto nepoznal a ak by sa im nevenovali médiá, nikto si ich ani nevšimne.

slovakia

left justify in out

Médiá im robia reklamu a to je na nezaplatenie, akú svetovú slávu Noční vlci teraz majú, konštatoval dnes minister vnútra Robert Kaliňák. Reagoval tak na otázky novinárov týkajúce sa prechodu ruských motorkárov cez Slovensko. Cez Slovensko prejdú stovky motorkárov a nikto si ich nevšimol, zdôraznil. Minister vnútra zároveň podčiarkol, že Slovensko je demokratickou krajinou a ak by sme niekomu chceli niečo zakázať, čo sa nám nepáči, dostali by sme sa pred rok 1989. Kaliňák vyhlásil, že voči každému, kto poruší zákon, budú postupovať prísne.

 

Trasa ruských motorkárov mala v súvislosti so 70. výročím ukončenia 2. svetovej vojny symbolicky kopírovať postup sovietskej Červenej armády pri oslobodzovaní krajín spod nadvlády nemeckých nacistov. Predseda klubu Aleksandr Zaldostanov známy ako Chirurg je osobným priateľom ruského prezidenta Vladimira Putina a vzťahujú sa na neho protiruské sankcie prijaté USA a Kanadou. Klub Noční vlci otvorene podporuje anexiu Krymu Ruskom a následné proruské povstanie na východe Ukrajiny. Poľská premiérka Ewa Kopaczová označila plánovanú cestu Nočných vlkov z Ruska do Berlína za "zjavnú provokáciu". 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies