Kaliňák nevie, kedy prídu z Rakúska utečenci do Gabčíkova

NETKY.SK • 25 August 2015, 18:37 • 2 min
Kaliňák nevie, kedy prídu z Rakúska utečenci do Gabčíkova

BRATISLAVA – Minister vnútra Robert Kaliňák nevie, kedy prídu do Gabčíkova prví utečenci z Rakúska.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes novinárom, slovenská polícia posilní v Gabčíkove svoju prítomnosť. Zároveň uviedol, že počet migrantov, ktorí prídu z Rakúska, sa zvyšovať nebude.


Podľa Migračného úradu SR by malo 250 ľudí prísť v auguste, ďalších 250 v septembri. Obyvatelia Gabčíkova s prijatím 500 utečencov z Rakúska nesúhlasia. Dôkazom bolo miestne referendum v nedeľu 2. augusta, v ktorom migrantov a zriadenie dočasného utečeneckého tábora odmietli. Proti táboru v obci bolo 96,67 percenta občanov, a teda 2 501 z obyvateľov, ktorí plebiscit podporili. V referende občania oprávnení hlasovať odpovedali na otázku: "Ste proti zriadeniu dočasného utečeneckého tábora v budove STU v obci Gabčíkovo?" Na referendovú otázku odpovedalo "nie" 3,32 percenta zo zúčastnených voličov.


Minister vnútra Robert Kaliňák podpísal 21. júla s rakúskou rezortnou kolegyňou Johannou Miklovou-Leitnerovou dohodu o dočasnom ubytovaní 500 žiadateľov o azyl v Rakúsku. Prídu do Gabčíkova z rakúskeho tábora Traiskirchen. Dohoda platí na dva roky. Migračný úrad rezortu vnútra uviedol, že azylové konanie by malo byť rýchle.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona