Kaliňák nevidí dôvod na vylúčenie exposlanca Vladimíra Jánoša zo Smeru-SD

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 15:04 • 2 min
Kaliňák nevidí dôvod na vylúčenie exposlanca Vladimíra Jánoša zo Smeru-SD

BRATISLAVA – Na vylúčenie exposlanca Vladimíra Jánoša zo strany Smer-SD zatiaľ nie je dôvod. Domnieva sa tak minister vnútra a podpredseda vládnej strany Robert Kaliňák.

slovakia

left justify in out

Po dnešnom rokovaní vlády uviedol, že treba rešpektovať prezumpciu neviny a počkať na výsledok práce orgánov činných v trestnom konaní.

 

img

 

„V tomto prípade ide o spor rodiny, kde je podozrenie z týrania osoby blízkej a domáceho násilia, to asi treba podrobne preukázať,“ povedal Kaliňák. Vylúčenie zo strany sa podľa neho častejšie používa v prípade stíhania pre trestnú činnosť, ktorá súvisí s výkonom povolania, napríklad v prípade korupcie. „Takéto druhy konaní, bez ohľadu na mieru dôkazov, môžu vykazovať určitú neetickosť konania,“ ozrejmil Kaliňák.

 

Exposlanca Národnej rady Vladimíra Jánoša obvinili minulý piatok (6.3.) zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby, ktorého sa mal dopustiť vo vzťahu k svojej manželke a dcére. Minulú stredu (4.3.) mu polícia zhabala zbrane, ktoré mal v legálnej držbe.

 

Exposlanec, ktorý mal okrem iného niekoľko samopalov, sa podľa právneho zástupcu jeho manželky Ivana Katrinca údajne v minulosti liečil pre psychické problémy. Šéf rezortu vnútra prípad nepovažuje za taký, ktorý by odhaľoval slabinu v predpisoch pre udeľovanie zbraní, súčasťou ktorých sú aj povinné psychotesty.

 

„Slovensko má jednu z najprísnejších úprav na svete, o čom svedčí aj nízke množstvo vlastnených zbraní,“ vysvetlil Kaliňák s tým, že Slovensko patrí v Európskej únii k členským krajinám, kde pripadá najmenej zbraní na 100 obyvateľov.

 

img

 

Bývalý poslanec NR SR a podpredseda ľudskoprávneho výboru Vladimír Jánoš sa vzdal poslaneckého mandátu aj funkcie okresného šéfa Smeru-SD v Prievidzi po medializácii jeho konfliktov s manželkou, s ktorou je v rozvodovom konaní. Trestnému stíhaniu bude čeliť na slobode. Po štyroch dňoch v policajnej cele ho prepustili v utorok (10.3.), rozhodla o tom sudkyňa Okresného súdu v Prievidzi.

 

 

kos von

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona