Kaliňák: Na stiahnutie návrhu zákona o verejnom obstarávaní nie je dôvod

NETKY.SK • 5 Marec 2013, 14:09 • 2 min
Kaliňák: Na stiahnutie návrhu zákona o verejnom obstarávaní nie je dôvod

BRATISLAVA – Na stiahnutie návrhu zákona o verejnom obstarávaní z legislatívneho procesu v parlamente nie je dôvod. Uviedol to dnes pre TASR po rokovaní Výboru Národnej rady (NR) SR pre hospodárske záležitosti predkladateľ zákona minister vnútra SR Robert Kaliňák (Smer-SD) v súvislosti s požiadavkou opozičných poslancov stiahnuť zákon z prerokúvania v NR SR.

slovakia

left justify in out

Tí svoju požiadavku zdôvodňovali aj údajne veľmi krátkym časom, ktorý im bol poskytnutý na preštudovanie rozsiahleho pozmeňovacieho návrhu k zákonu od poslanca NR SR Michala Bagačku (Smer-SD).

"Na stiahnutie nie je najmenší dôvod. Príprava tohto zákona trvá trištvrte roka. Tvrdenie, že je pripravovaný narýchlo, nie je pravdivé. Trvá to trištvrte roka, odkedy sme prvýkrát predložili zákon do medzirezortného pripomienkového konania a o ňom diskutujeme. Mohli by ma kritizovať vtedy, keby sa uplatnil postup systému valca, teda že by sa predložený návrh zákona schválil bez diskusie väčšinou 83 hlasov v parlamente," konštatoval Kaliňák s tým, že pozmeňovací návrh k zákonu sa snažil vyjsť v ústrety aj pripomienkam od opozície.

"Obrovská novela zákona o verejnom obstarávaní vykonaná menšou novelou prijatou v skrátenom legislatívnom konaní. Teraz jeden obrovský pozmeňovací návrh, ktorý vstupuje asi do každého druhého bodu pôvodného návrhu zákona. Poslanci pozmeňovací návrh dostali k dispozícii ani nie 24 hodín pred rokovaním výboru. Nemôžu teda ani posúdiť, čo je v návrhu dobré a čo je zlé. Takýmto spôsobom sa legislatívny proces nemá robiť. Nedivme sa teda, že máme problémy s kvalitou podnikateľského prostredia," poznamenala poslankyňa NR SR Lucia Žitňanská (SDKÚ-DS).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies