Kaliňák: Na Slovensku pribudne okolo 2500 nových policajtov

NETKY.SK • 30 November 2015, 17:04 • 2 min
Kaliňák: Na Slovensku pribudne okolo 2500 nových policajtov

BRATISLAVA – Na Slovensku pribudne približne 2500 nových policajtov. Zvýšený počet strážcov zákona si v horizonte troch rokov vyžiada náklady 15 až 17 miliónov eur. V relácii rádia Expres Naživo to dnes uviedol minister vnútra Robert Kaliňák.

slovakia

left justify in out

„To číslo sa hýbe na úrovni dva a pol tisíc. Akonáhle sme strojnásobili naše hliadky v uliciach, zhruba zo 435 na nejakých viac ako 1250, tak jednak radikálne klesá kriminalita, tá štandardná, pretože hliadky vedia okamžite konať, pretože ich je veľa. Tak sme si povedali, že v prípade takéhoto ohrozenia je ten štandard 800 hliadok dobrý,“ uviedol Kaliňák.

 

Noví policajti vyjdú na niekoľko miliónov eur, no má ísť o peniaze, ktoré sa ušetrili pri reforme ESO.

 

Šéf rezortu vnútra sa vyjadril aj k téme migrantov, povinných kvót a k žalobe, ktorú chce v tejto súvislosti podať Slovenská republika. „Predpokladám, že žalobu by mala schvaľovať vláda už tento týždeň v stredu,“ uviedol Kaliňák. Dodal, že všetky argumenty proti rozhodnutiu Európskej únie ohľadom povinných kvót sú už spracované.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona