Kaliňák: My sme neposlali na demonštrácie vodné delá ako bývalá vláda

NETKY.SK • 19 September 2016, 12:03 • 2 min
Kaliňák: My sme neposlali na demonštrácie vodné delá ako bývalá vláda

BRATISLAVA – Na mítingy, ktoré pred bytovým komplexom Bonaparte, organizovali SaS a OĽaNO, má podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka opozícia právo.

slovakia

left justify in out

Účastníci na mítingoch žiadali Kaliňákovo odstúpenie pre spojenie s podnikateľom Ladislavom Bašternákom. „Na rozdiel od prechádzajúcej vlády my neposielame vodné delá. Na mítingy má každý právo,“ povedal Kaliňák s tým, že vo voľbách ľudia vyjadrili názor, aká má byť vláda. „Na mítingy chodia voliči opozície. Majú na to právo. Je to prirodzené. Patrí to k demokracii,“ dodal.

 

Podľa opozície by mal predseda vlády Robert Fico odvolať ministra vnútra Roberta Kaliňáka, pretože obchodoval s podnikateľom Ladislavom Bašternákom, ktorý je podozrivý zo spáchania daňových podvodov. Zároveň od Fica požadujú, aby sa vysťahoval z bytového komplexu Bonaparte, pretože bol postavený za peniaze z daňových podvodov. Fico má navyše podľa opozície v komplexe zvýhodnené lacné nájomné, čo považujú za úplatok. Opoziční politici tiež odôvodňovali organizovanie letných demonštrácií tým, že im vládna koalícia zabránila prerokovať tieto záležitosti na pôde parlamentu. Mimoriadne schôdze o vyslovení nedôvery Kaliňákovi aj Ficovi zvolané na začiatku leta totiž presunuli až na koniec riadnej septembrovej schôdze. Opozičné subjekty v tom vidia obmedzovanie možnosti vykonávať mandáty svojich poslancov a tým aj porušenie ústavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies