Kaliňák možno predniesol správu o vyšetrovaní Gorily naposledy

NETKY.SK • 27 August 2013, 14:34 • 2 min
Kaliňák možno predniesol správu o vyšetrovaní Gorily naposledy

BRATISLAVA - Správa o vyšetrovaní kauzy Gorila, ktorú dnes prečítal na pôde Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) bola možno posledná. Predložiť ďalšiu správu ho poslanci výboru nezaviazali, aj keď to navrhoval nezaradený poslanec Alojz Hlina.

slovakia

left justify in out

"Dáme návrh na pléne, aby plénum zaviazalo vládu a ministra vnútra predložiť správu," povedal nezaradený poslanec Daniel Lipšic (NOVA), no úspech návrhu neočakáva. "Koniec-koncov, predseda vlády pán Fico bol v konšpiračnom byte finančnej skupiny Penta, takže niekto musí byť veľmi naivný, ak si myslí, že za dnešnej vlády bude reálna vôľa kauzu Gorila vyšetriť," vyhlásil Lipšic. Podľa neho sa v tomto prípade skôr vyšetrujú nie podozrenia, ktoré priamo súvisia s Gorilou, ale to, či pri vyšetrovaní nedošlo k pochybeniam, zneužívaniu právomoci, porušovaniu bankového tajomstva, či ohováraniu. "Nevyšetrujú trestné činnosti majetkové, korupčné, ale čo sa okolo toho následne dialo, to považujem za absurdnosť," povedal.

Minister vnútra Kaliňák si myslí, že má význam, aby sa o Gorile hovorilo, aj keď z toho podľa neho niektorí poslanci robia politiku. "Zabudli na to, že sami túto vec nevyšetrovali, keď túto vec vyšetrovať možnosť mali," povedal. Dodal, že prokuratúra, či polícia je pripravená informovať o kauze verejnosť. Dnes predložená správa podľa neho zreteľne hovorí o tom, že tím veľmi aktívne pracuje. "To akým spôsobom pokračujú dozorujúci prokurátori, akým spôsobom pokračuje vyšetrovanie je ich vec, pretože sú procesne nezávislí," odpovedal na otázku, prečo doposiaľ nebol vypočutý údajný autor spisu Gorila Peter Holúbek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona