Kaliňák: Ľudia si slobodne zvolili Trumpa, treba mu zagratulovať

NETKY.SK • 9 November 2016, 19:38 • 2 min
Kaliňák: Ľudia si slobodne zvolili Trumpa, treba mu zagratulovať

BRUSEL – V USA zvíťazila demokracia, ľudia si slobodne zvolili svojho prezidenta a my sme mu povinní zagratulovať. Pre TASR to dnes v Bruseli povedal slovenský minister vnútra Robert Kaliňák.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Nemyslím si, že ide o nejakú bezpečnostnú hrozbu, alebo niečo podobné, katastrofa sa nestane. Systém Kongresu a demokratických protiváh je príliš silný na to, aby jeden človek mohol všetko zmeniť," vyhlásil Kaliňák v súvislosti s víťazom volieb Donaldom Trumpom. Oslabenia transatlantických väzieb medzi USA a Európou sa neobáva.

 

Trump podľa neho nemá politické skúsenosti a vstupuje do rozsiahleho a zložitého systému vládnej moci v USA. "Ak si niekto myslí, že ten tanker, ktorý Spojené štáty predstavujú, sa dá otočiť o 180 stupňov, tak sa samozrejme hlboko mýli," komentoval Kaliňák.

 

Na víťazstve Trumpa vidí slovenský minister aj možné pozitíva, napríklad priamejšiu diskusiu o niektorých témach. "Možno to aj pomôže tomu, aby sme mnohé problémy, ktoré už dlhodobo obchádzame potichu v rámci nejakej politickej korektnosti, konečne pomenovali," zhrnul Kaliňák.

 

Víťazom prezidentských volieb v USA sa stal republikánsky kandidát Donald Trump. Porazil svoju demokratickú protikandidátku Hillary Clintonovú. Trump vystrieda v Bielom dome dosluhujúceho Baracka Obamu 20. januára. Republikán bude v poradí 45. prezidentom USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona