Kaliňák: Kauza okolo Mariána Kočnera pochádza z obdobia vlády Ivety Radičovej

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 14:23 • 2 min
Kaliňák: Kauza okolo Mariána Kočnera pochádza z obdobia vlády Ivety Radičovej

BRATISLAVA - Podobne ako kauza Ladislava Bašternáka aj kauza okolo Mariána Kočnera pochádza z čias vlády Ivety Radičovej. Po dnešnom rokovaní vlády to uviedol minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

„Môžeme sa opýtať, že čo pán Sulík, pán Lipšic alebo pán Matovič urobili v tom čase, kedy sa tieto milióny týmto podnikateľom vyplácali,“ uviedol.

 

Podľa jeho slov, nevie o tom, že by sa počas tohto obdobia vykonávali nejaké kontroly. „V tomto prípade konal z vlastnej vôle (orgán činný v trestnom konaní, pozn. TASR), bez trestného oznámenia, na základe operatívnych informácií. Čiže z tohto pohľadu si myslím, že ak tu niekto niečo neurobil, zanedbal alebo prikryl, tak všetky otázky smerujte k blízkemu človeku pána Kočnera, pánovi Sulíkovi,“ dodal Kaliňák.

 

Reagoval aj na dnešné vyhlásenia opozície, že Kočner je po Ladislavovi Bašternákovi najväčšie vládou chránené zviera. Podľa neho je chránený tak akurát opozíciou. „Všetky tieto aktivity boli vykonané za vlády Ivety Radičovej. S pánom Sulíkom sa aktívne stretávali a debatovali o tom, kto má byť hlavou trestného konania na Slovensku,“ dodal šéf rezortu vnútra.

 

Denník N tento týždeň s odvolaním sa na informácie týždenníka Trend informoval, že Národná kriminálna agentúra (NAKA) začiatkom roka podozrivo zastavila vyšetrovanie daňových podvodov, ktoré mal spáchať podnikateľ Marián Kočner. Na vratkách si mal vypýtať 8,19 milióna eur. Policajný prezident Tibor Gašpar v utorok (13.6.) pripustil, že požiada, aby postup vyšetrovateľa preveril Čižnár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona