Kaliňák: Je neakceptovateľné nosiť do parlamentu zbraň

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 17:29 • 2 min
Kaliňák: Je neakceptovateľné nosiť do parlamentu zbraň

BRATISLAVA - Je neakceptovateľné, aby poslanci Národnej rady SR nosili do parlamentu zbrane.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes novinárom minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) v reakcii na dnešné konanie poslanca ĽSNS Petra Krupu, ktorý prišiel do parlamentu so strelnou zbraňou.

 

"Je to pre mňa šokujúce, ostal som veľmi prekvapený. Nepredpokladám, že mal pán budúci poslanec obavu o svoju bezpečnosť. Absolútne to nezodpovedá kultúre, ktorú sa snažíme v parlamente mať a je neakceptovateľné, aby takéto niečo fungovalo," zdôraznil Kaliňák s tým, že nosiť zbrane do rokovacej miestnosti je prísne zakázané.

 

Nové vedenie parlamentu bude mať podľa jeho slov zrejme veľa práce, aby odučilo ľudí do parlamentu prinášať zbrane. "Vyvoláva to množstvo otáznikov nad tým, ako sa bude ochrana parlamentu ďalej odvíjať. Keby museli poslanci chodiť cez bezpečnostné rámy, asi by to bol problém. Skôr je dôležité, aby si každý uvedomil, že je na pôde parlamentu. Ak nie, musia prísť opatrenia, ktoré súvisia s tým, že do sály žiadne zbrane nepatria," dodal minister.

 

Krupa svoju zbraň odovzdal pri vstupe do budovy, kam išiel rokovať o rozdelení postov v parlamente. Ochranka ju uložila do trezoru.

 

Poslanci ani ich asistenti sa spravidla prehliadke nepodrobujú, tú musia vždy absolvovať novinári, ale aj široká verejnosť. Šéf ĽSNS Marian Kotleba povedal, že Krupa má zbraň v legálnej držbe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona