Kaliňák hovoril o bezpečnosti s predstaviteľmi USA: Hraničná stráž pomohla

NETKY.SK • 16 September 2016, 14:02 • 2 min
Kaliňák hovoril o bezpečnosti s predstaviteľmi USA: Hraničná stráž pomohla

BRATISLAVA - Dopad brexitu na Európsku úniu, boj proti terorizmu, vývoj migrácie v Európe, vízová liberalizácia, ale aj výmena informácií medzi členskými krajinami a bezpečnostnými službami boli témami dnešného stretnutia ministra vnútra Roberta Kaliňáka s námestníkom ministra vnútornej bezpečnosti USA pre spravodajské služby a analýzy Francisom X. Taylorom.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval tlačový odbor Kancelárie ministra vnútra, na stretnutí sa zúčastnili aj námestník riaditeľa pre boj proti terorizmu USA Timothy Brian Curry a veľvyslanec USA v Bratislave Adam Sterling.


Kaliňák na stretnutí informoval Taylora o prijatí nariadenia o Európskej hraničnej a pobrežnej stráži, ktorá by mala začať fungovať začiatkom októbra. "Vývoj migrácie cez balkánsku cestu sa vďaka opatreniam, ktoré boli prijaté, výrazne znížil. Slovensko v tejto súvislosti nasadilo svojich policajtov v najviac postihnutých krajinách. Momentálne chce EÚ sprísniť opatrenia v rámci migračnej vlny najmä na hranici s Bulharskom,“ povedal Kaliňák s tým, že je dôležité vysporiadať sa s otázkou návratov tých, ktorí nespĺňajú nároky na azyl a rovnako dôsledne trvať na platnosti dohody o migrantoch medzi EÚ a Tureckom.

 

Taylor ocenil dohodu o vzájomnej výmene informácií o cestujúcich v leteckej doprave medzi úniou a Spojenými štátmi a zdôraznil potrebu čo najskoršej implementácie tohto opatrenia do praxe. Zároveň sa s ministrom vnútra zhodol, že výmena informácií medzi jednotlivými krajinami a bezpečnostnými službami sú riešením v boji proti terorizmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies