Kaliňák: Drag rozpráva vymyslené veci

NETKY.SK • 29 Október 2013, 15:36 • 2 min
Kaliňák: Drag rozpráva vymyslené veci

BRATISLAVA – Údajný policajný agent Jozef Drag podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka rozpráva vymyslené veci.

slovakia

left justify in out

Ako povedal minister dnes novinárom po rokovaní parlamentného brannobezpečnostného výboru, ľudia dotknutí týmito klamstvami sa adekvátne bránia na príslušných miestach polície. Sám však na neho trestné oznámenie nepodá. Za klamstvo však označil jeho tvrdenie, že Drag skladal sľub do jeho rúk. Kaliňák odmietol povedať, či bol Drag policajtom. Odvolával sa na utajované skutočnosti. „Musím dodržiavať zákon,“ povedal.

Poslanci chceli vypočuť aj čelných funkcionárov policajného zboru. Tí však neprišli. Podľa ministra totiž nemajú s výborom nič spoločné, pretože on je jediný, ktorý sa ako minister zodpovedá výboru. Kaliňák tvrdí, že on a polícia sú konfrontovaní s človekom, ktorý klame. 

Ľubomír Galko žiadal na výbore vykonať poslanecký prieskum v polícii na odbore špecializovanej správy, ktorý pracuje v utajení a dnes je bez kontroly. S návrhom však nepochodil. Galko je presvedčený, že polícia s človekom ako je Drag nemala nikdy začať spoluprácu. „Ale nie je pravda, že Drag vo všetkom klame,“ vyhlásil. Podľa neho žiadne ušľachtilé ciele nemôžu ospravedlniť spoluprácu s takýmto človekom, ktorý môže využiť spoluprácu s políciou na páchanie trestnej činnosti. Podľa Galka Drag spolupracoval s políciou na takom základe, že na ňom by spoluprácu nikdy nepripustil. „Spolupráca bola posvätená podľa zákona človekom, ktorý to podľa zákona posvätiť má,“ zdôraznil Galko. Podľa neho tieto informácie sa dozvedel z rozprávania a na poslaneckom prieskume by sa dali preveriť. 

Opozícia žiadala zvolať mimoriadne rokovanie parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť, pretože polícia prijala do svojich radov šesťnásobného recidivistu a mafiána. Podpredseda SaS Ľubomír Galko s opozičnými kolegami žiadal predvolať na výbor ministra, prezidenta policajného zboru Tibora Gašpara, šéfa inšpekcie ministerstva vnútra Ivana Ševčíka a tiež ministrovho poradcu Ľubomíra Minicha. Drag bol obžalovaný v kauze bytovej mafie a vo väzbe strávil viac ako tri roky. Tvrdil, že je policajný agent. Obvinil z korupcie Gašpara i Minicha. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies