Kaliňák: Ďalšia fáza reformy ESO má usporiť viac ako sto miliónov

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 16:54 • 2 min
Kaliňák: Ďalšia fáza reformy ESO má usporiť viac ako sto miliónov

BRATISLAVA - Viac ako sto miliónov eur majú priniesť úsporné opatrenia v inštitúciách centrálnej štátnej správy.

slovakia

left justify in out

Šetrenie v rámci reformy štátnej správy ESO by malo po fáze reorganizácie úradov v regiónoch prejsť na centrálnu úroveň. "V centrálnych orgánoch je určitá forma prezamestnanosti, ktorú budeme tiež nejakým spôsobom riešiť," povedal po dnešnom rokovaní vlády minister vnútra Robert Kaliňák.

 

Minister Kaliňák vidí priestor na úspory v znižovaní režijných nákladov, napríklad v obsluhe informačných technológií. "Častokrát sa rozrástli nekoordinovane a ich náklady skôr stúpali, tomu sa chceme venovať," uviedol. Riešiť chce hlavne rozdiely v nákladoch, zjednocovať by chcel napríklad energetické náklady úradov, pretože podľa Kaliňáka platia inštitúcie rôzne sadzby.

 

Kaliňák nechcel plán úspor príliš konkretizovať. "Dovoľte, aby sme si tú technológiu, ako to urobíme, nechali pre seba," vyhlásil. Podľa jeho slov znižovanie nákladov neznamená iba prepúšťanie. "Budeme znižovať osobné náklady, to je najpodstatnejšie," poznamenal. Niekoľko desiatok miliónov eur nad rámec spomínanej sumy sto miliónov by mali priniesť tiež opatrenia, ktoré súvisia so správou štátnych nehnuteľností. 

 

Reformou štátnej správy ESO vzniklo od 1. októbra minulého roka 72 okresných úradov, ktoré nahradili dovtedajšie obvodné úrady. Pod okresné úrady sa zároveň integrovali špecializované obvodné úrady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona