Kaliňák: Čítačiek pre občianske preukazy je dostatok

NETKY.SK • 16 November 2016, 14:31 • 2 min
Kaliňák: Čítačiek pre občianske preukazy je dostatok

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra (MV) SR má dostatok čítačiek pre elektronické občianske preukazy, vyhlásil minister vnútra Robert Kaliňák.

slovakia

left justify in out

Denník N v stredu informoval o tom, že bratislavské klientske centrum nedisponuje čítačkami občianskych preukazov na zaručený elektronický podpis. Kaliňák v stredu po rokovaní vlády vysvetlil, že v spomínanom prípade išlo skôr o logistické zlyhanie jednotlivca. "My ešte čítačky máme, ešte približne 50 tisíc kusov," povedal.

 

Šéf rezortu vnútra priznal, že v bratislavskom klientskom centre sa čítačky minuli. "Asi tie zásoby si plánujú podľa priebežného stavu, akým spôsobom sa míňajú," zhrnul Kaliňák. Ubezpečil však, že na tie najzaťaženejšie útvary sa zásoby presunú. "Pre istotu si ešte cez elektronické trhovisko niečo prikúpime, aby sme mali absolútnu rezervu," dodal Kaliňák.

 

Od januára budúceho roka bude štát s firmami zapísanými v obchodnom registri komunikovať elektronicky prostredníctvom ich úradných elektronických schránok. Na vstup do schránok potrebujú štatutári spoločností občiansky preukaz s čipom, bezpečnostný osobný kód (BOK) a čítačku kariet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies