Kaliňák chce pre policajtov kvalitnejšie uniformy

NETKY.SK • 6 Január 2015, 10:38 • 2 min
Kaliňák chce pre policajtov kvalitnejšie uniformy

BRATISLAVA - Minister vnútra Robert Kaliňák chce pre policajtov kvalitnejšie uniformy.

slovakia

left justify in out

„Chceme, aby mali policajti v horizonte dvoch až troch rokov kvalitnejšiu uniformu,“ povedal Kaliňák v rozhovore pre agentúru SITA. Hoci sú podľa Kaliňáka momentálne skladové zásoby vyriešené, ide o uniformy, ktoré treba často obmieňať. „Sú z materiálov, ktoré sa ľahko opotrebovávajú. Často vyzerá policajt po 12-hodinovej službe horšie ako ten, ktorého predvádza,“ poznamenal minister.

 

Nové uniformy by mali byť z materiálov, ktoré prinesú aspoň trojnásobné predĺženie ich životnosti. „Napriek tomu, že jednotková cena bude o niečo drahšia, tak dĺžka spotreby jedného kusu nám 
v konečnom dôsledku vynahradí minimálne tri staré uniformy,“
uvažuje Kaliňák. V súťaži podľa neho majú šancu uspieť slovenské firmy, pretože šijú veľmi kvalitne a vedia ponúkať najlepšie ceny. 

Kompletné oblečenie pre policajta ma hodnotu takmer 890 eur. Rezort vnútra túto hodnotu stanovuje každý rok podľa reálnych nákupných cien. Služobná rovnošata policajta sa skladá z 31 výstrojových súčastí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona