Kaliňák: Snaha o moje odvolanie je vytĺkanie politického kapitálu, opozícia vie iba hádzať špinu

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 19:50 • 2 min
Kaliňák: Snaha o moje odvolanie je vytĺkanie politického kapitálu, opozícia vie iba hádzať špinu

BRATISLAVA - Opozičný pokus o odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) pre daňovú kauzu Ladislava Bašternáka, považuje minister iba za vytĺkanie politického kapitálu.

slovakia

left justify in out

"Opozícia sa opäť vykreslila ako skupinka ľudí, ktorá vie len hádzať špinu," myslí si. Podľa neho tak nejde o pomoc a uľahčenie života ľuďom, ale iba o snahu o mediálne zviditeľnenie sa. "Nedali nám ani štandardných 100 dní na ukázanie, čo chceme a vieme priniesť tejto krajine, ale svojimi návrhmi nás len ukracujú o čas, ktorý potrebujeme na náročnú prípravu SR na predsedníctvo," zdôraznil Kaliňák.

 

Minister podľa jeho slov nikdy nezasahoval a ani nezasahuje do vyšetrovania žiadneho prípadu, pretože by tým porušil Ústavu SR. Uviedol, že vyšetrovateľ je procesne samostatný a nad zákonnosťou drží ruku nezávislá prokuratúra. V súvislosti s kauzou Bašternák hovorí, že opozícia by sa mala zamyslieť, kedy kauza vznikla a či niekto z nich v danom období niečo proti tomu urobil. "Táto pseudokauza vznikla pred štyrmi rokmi a teraz ju vytiahli, pretože okrem kydania špiny nevedia priniesť žiadny rozumný návrh na zveľadenie krajiny," tvrdí Kaliňák.

 

Zámer na odvolanie ministra oznámili dnes opozičné strany SaS a OĽaNO-NOVA. Potrebné podpisy poslancov odovzdajú v piatok 3. júna. Mimoriadna schôdza Národnej rady SR sa následne musí konať do siedmich kalendárnych dní.

 

V kauze Bašternák ide o bratislavský bytový komplex Five Star Residence, ktorý stavala firma Mariana Kočnera. Spoločnosť Ladislava Bašternáka v ňom údajne kúpila sedem bytov za 12 miliónov eur a následne si mala uplatniť nadmerný odpočet DPH vo výške dva milióny eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies