Kaliňák: Ak sa prokuratúra pozrie na platby, ktoré unikli, budeme len radi

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 15:13 • 2 min
Kaliňák: Ak sa prokuratúra pozrie na platby, ktoré unikli, budeme len radi

BRATISLAVA– Svoje opätovné odvolávanie a organizovanie protestov, okrem iného aj v bydlisku premiéra Roberta Fica (Smer-SD), považuje šéf rezortu vnútra za vyvolávanie negatívnych emócií.

slovakia

left justify in out

Víta iniciatívu špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ktorý v pondelok (13.6.) vydal pokyn riaditeľovi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Petrovi Hraškovi, aby sa začal zaoberať platbami na jeho účte. Na dnešnom brífingu to uviedol minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

 

„Ešte cez víkend sme dali stanovisko, že budeme veľmi radi, ak môžeme pred špeciálnym prokurátorom preukázať jednotlivé veci, aby sa na tie platby, ktoré unikli z Tatra banky, pozreli. Akýkoľvek dôkaz o tom, že všetky veci sú legálne, z ktorých nás obvinili, je v podstate pre opozíciu nedostatočný, pretože v skutočnosti nejde o ten problém, ale o určitú pomstu,“ povedal Kaliňák.

 

Pripravované protesty a svoje opätovné odvolávanie považuje za prejav demokracie. „Máme demokraciu a s tým neurobíme vôbec nič. Patrí to k životu každej krajiny. Ak boli položené otázky a boli naozaj relevantne zodpovedané, tak potom je to snaha o vyvolanie nepokojov alebo vecí, ktoré nesúvisia priamo s problémom, ale vyvolanie negatívnych emócií,“ doplnil.

 

Šéf rezortu vnútra reagoval aj na otázku, prečo nezverejnil skôr informáciu, že od Ladislava Bašternáka kúpil časť akcií v spoločnosti B.A.Haus. „Taká otázka nezaznela a myslím si, že na všetky otázky som odpovedal správne a pravdivo a dodnes tieto moje slová nikto nevyvrátil,“ uviedol.

 

Na odchode ministra vnútra Roberta Kaliňáka naďalej trvá SaS a OĽaNO. Plánujú ďalšiu mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR, na ktorej sa opäť pokúsia Kaliňáka odvolať. Najskôr však žiadajú predsedu vlády Roberta Fica, aby ho odvolal on. Ak to neurobí, opozícia plánuje zorganizovať verejný protest pod oknami bytu premiéra Fica v komplexe Bonaparte.

 

Dôvodom na Kaliňákov odchod je podľa opozície jeho prepojenie na Bašternáka, ktorý sa mal dopustiť daňového podvodu. Kaliňák ho mal podľa opozície kryť a navyše mu mala Bašternákova firma B.A. Haus vyplácať tisíce eur. Firmu mal spoluvlastniť aj exminister Ján Počiatek.

 

Kaliňák obvinenia odmieta. Tvrdí, že všetky platby, ktoré prišli na jeho účet, vyplývajú z hospodárskej činnosti spoločnosti B.A. Haus, ktorej je akcionárom. Akcie kúpil Kaliňák od Bašternáka. Minister vnútra má dôveru koaličných partnerov. Ukázal im dokumenty, ktoré podľa koalície vyvracajú obvinenia vznášané opozíciou. Koalícia si želá vyšetrenie Bašternákovej daňovej kauzy.

 

Kaliňáka odvolávala opozícia pre kauzu Bašternák minulý týždeň (7.6.). Minister pokus o vyslovenie nedôvery ustál, keďže ho podržali koaliční partneri.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies