Kalifornský súd opäť odmietol zastaviť konanie v kauze režiséra Polanského

NETKY.SK • 19 August 2017, 08:43 • 2 min
Kalifornský súd opäť odmietol zastaviť konanie v kauze režiséra Polanského

LOS ANGELES - Filmový režisér poľského pôvodu Roman Polanski utrpel v piatok ďalšiu porážku na súde v kalifornskom Los Angeles, ktorý zamietol žiadosť o zastavenie konania v prípade údajného sexuálneho zneužitia neplnoletého dievčaťa.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v noci na dnes agentúra AP.

 

Predkladateľkou najnovšej žiadosti bola Samantha Geimerová, vystupujúca v tejto kauze ako obeť. Prostredníctvom svojho právnika sa už dávnejšie vyjadrila, že ju dlhoročné konanie "unavuje" a považuje ho za "trest" pre obe strany.

 

Sudca Scott Gordon trvá na tom, že prípad môže byť uzavretý len vtedy, ak sa Polanski vráti do Kalifornie. Ešte v apríli zamietol žiadosť o zastavenie konania, ktorú podal samotný režisér. Ten tak musí naďalej rátať s tým, že v prípade vstupu na územie Spojených štátov bude zadržaný.

 

Prípad Polanského, ktorý je držiteľom viacerých Oscarov, siaha do roku 1977, keď mal v Kalifornii údajne pohlavný styk s 13-ročným nadrogovaným dievčaťom. Vo väzení vtedy strávil 42 dní, následne ho však prepustili na kauciu. V roku 1978 ušiel bezprostredne pred vynesením rozsudku do Francúzska a do Spojených štátov sa už nikdy nevrátil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona