Kalifornský guvernér podpísal zákon o zákaze porna z odplaty

NETKY.SK • 3 Október 2013, 09:36 • 2 min
Kalifornský guvernér podpísal zákon o zákaze porna z odplaty

SAN FRANCISCO - Kalifornský guvernér Jerry Brown v stredu podpísal zákon o zákaze takzvaného "porna z odplaty", čím sa zverejňovanie fotografií nahých osôb na internete bez ich súhlasu a so zámerom poníženia stalo ilegálnym. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Senátny návrh zákona číslo 255, ktorý Brown podpísal, ukladá trest odňatia slobody maximálne na šesť mesiacov a pokutu vo výške tisíc dolárov pre každého, kto "bude usvedčený z ilegálneho rozširovania súkromných fotografií s cieľom obťažovania a trápenia" dotknutých osôb.

Opatrenie prišlo ako odpoveď na vzrastajúce množstvo prípadov nedovoleného zverejňovania pikantných snímok bývalých partneriek na internetových stránkach pornografického charakteru ohrdnutými bývalými milencami. Nie je neobvyklé ani to, že počítačoví hackeri tieto materiály ukradnú a následne od svojich obetí vymáhajú vysoké peňažné sumy za stiahnutie ich záberov zo stránok.

"Chcem poďakovať guvernérovi Brownovi za to, že považuje tento zákon za potrebný. Dosiaľ neexistovalo právne opatrenie, ktoré by chránilo obete," uviedol vo svojom vyhlásení predkladateľ návrhu senátor Anthony Cannella. "Príliš mnoho ľuďom sa život prevrátil naruby kvôli niekomu, komu dôverovali," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies