Kalifornská polícia chce premiestniť stovky kempujúcich bezdomovcov pri bejzbalovom štadióne

NETKY.SK • 9 Január 2018, 08:40 • 2 min
Kalifornská polícia chce premiestniť stovky kempujúcich bezdomovcov pri bejzbalovom štadióne

ANAHEIM - Kalifornská polícia v pondelok oznámila stovkám ľudí bez domova, ktorí kempujú neďaleko bejzbalového štadióna v Anaheime, aby opustili miesto.

slovakia

left justify in out

Úrady im poskytnú dostatočný čas, prevoz do náhradných útočísk a tiež úschovňu pre ich osobné veci. Informovala o tom hovorkyňa kancelárie šerifa z Orange County Carrie Braun.  Nábor dlhý približne 3,2 kilometra zo stanov a provizórnych príbytkov je obklopený odpadkami a nachádza sa neďaleko cyklistickej cesty, ktorú chcú miestni obyvatelia už dlhšie zrekonštruovať. "Naším cieľom je dostať tých ľudí odtiaľ preč a obnoviť tamojší odvodňovací kanál," dodala Braun.

Zástupcovia bezdomovcov tvrdia, že rozhodnutie len presunie týchto ľudí na iné miesto a pre nedostatok ubytovacích kapacít budú musieť spať v parkoch a na chodníkoch. Celú oblasť po odsťahovaní terajších obyvateľov uzatvoria a následne ju budú pravidelne kontrolovať, aby zabránili opätovnému príchodu ľudí bez domova.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona