Kaliforniu evakuujú, hrozí tu živelná katastrofa

NETKY.SK • 6 Marec 2019, 09:02 • 2 min
Kaliforniu evakuujú, hrozí tu živelná katastrofa

LOS ANGELES - Na viacerých miestach v americkej Kalifornii nariadili evakuáciu pre búrku, ktorá by v oblastiach spálených lesnými požiarmi mohla spôsobiť zosuvy bahna.

slovakia

left justify in out

Kancelária šerifa v okrese Santa Barbara vydala nariadenie o evakuácii pre tritisíc obyvateľov komunít ležiacich na kopcoch vrátane častí Montecita, ktoré vlani zasiahol katastrofický prúd sutín a bahna a vyžiadal si stovky poničených budov, 21 mŕtvych a dvoch nezvestných. Úrady nevedia určiť, koľko ľudí toto nariadenie poslúchlo.

 

img

Podľa Národnej meteorologickej služby (NWS) by pozdĺž Centrálneho pobrežia malo napadať až 10 centimetrov zrážok, pričom pri výskyte búrok by to mohlo byť aj viac. Pre všetky ohňom zničené oblasti v okresoch Santa Barbara, Ventura a Los Angeles vydala NWS na stredu výstrahy pred bleskovými záplavami. Búrkový systém sa pohybuje smerom na juh k Los Angeles a podľa meteorológov by mal trochu zoslabnúť.

 

img

Na severe štátu v pohorí Sierra Nevada zase meteorológovia predpovedajú výdatné sneženie a varujú motoristov pred zlou viditeľnosťou, ktorá by mohla komplikovať dopravu na horských priechodoch. V oblasti sa vyskytlo viacero snehových búrok, ktoré priniesli veľké množstvo snehu.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona