Kalifornia žiada od VW plán opráv áut s trojlitrovým motorom

NETKY.SK • 26 November 2015, 09:00 • 2 min
Kalifornia žiada od VW plán opráv áut s trojlitrovým motorom

WASHINGTON - Kalifornský úrad pre čistotu ovzdušia (CABR) v stredu nariadil spoločnosti Volkswagen (VW), aby počas prvých januárových dní predložila návrh plánu na opravu viac ako 15 tis. vozidiel s trojlitrovým naftovým motorom, ktoré sa v Kalifornii predali od roku 2009. Spomínané motory presahujú povolené množstvo emisií v niektorých prípadoch až deväťnásobne.

slovakia

left justify in out

V piatok spoločnosť VW priznala, že vo vozidlách z rokov 2009 až 2016 sa nachádza nedeklarovaný pomocný softvér. Objavuje sa napríklad v modeloch Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg a Audi A6, A7, A8, Q5 a Q7. Začiatkom novembra spoločnosť VW nariadila predajcom, aby zastavili predaj automobilov z roku 2016 s trojlitrovým motorom. Zákaz sa týka aj starších jazdených vozidiel s takýmto motorom.


VW musí podľa Annette Hebertovej, šéfky CERB pre emisie, "prijať primerané nápravné opatrenia, ktoré odstránia nedostatky a vrátia vozidlá na žiadané certifikované prevedenie, ktoré spĺňa štandardy". Na vypracovanie plánu má automobilka 45 dní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona