Kalifornia by do roku 2030 mala 50 % elektriny vyrábať z obnoviteľných zdrojov

NETKY.SK • 8 Október 2015, 14:03 • 2 min
Kalifornia by do roku 2030 mala 50 % elektriny vyrábať z obnoviteľných zdrojov

LOS ANGELES - Guvernér Kalifornie Jerry Brown podpísal tento týždeň zákon, na základe ktorého bude musieť tento americký štát do roku 2030 produkovať až 50 % elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ekologické organizácie rozhodnutie guvernéra privítali, aj keď zo zákona bola vypustená pasáž o tom, že v nasledujúcich 15 rokoch sa o 50 % zníži aj spotreba ropy. Proti týmto plánom protestovali ako ropné firmy, tak aj niektorí kalifornskí politici.

 

Brown dodal, že zákon je súčasťou úsilia štátu "dekarbonizovať" svoju ekonomiku a prispieť tak k boju proti klimatickým zmenám vo svete. Okrem zvýšenia výroby elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov by k zlepšeniu životného prostredia mali prispieť aj podstatne vyššie nároky na energetickú efektívnosť budov v Kalifornii. Tá by sa mala do roku 2030 zdvojnásobiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies