Kalendár F1 sa pre koronavírus možno pozmení

NETKY.SK • 7 Február 2020, 10:22 • 2 min
Kalendár F1 sa pre koronavírus možno pozmení

Veľká cena Číny seriálu formuly 1 sa nemusí uskutočniť v plánovanom termíne. Vzhľadom na šírenie koronavírusu pripustilo vedenie F1 možné odloženie pretekov naplánovaných na 19. apríla až na koniec kalendárneho roka.

slovakia

left justify in out

Bezpečnosť

"Myslím si, že ak je tu pravdepodobnosť neuskutočnenia sa pretekov v apríli, tak sa preložia. Necháme si otvorenú možnosť, že by sa VC Číny konala neskôr v tomto roku," vyhlásil športový šéf F1 Ross Brawn.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa F1Head (@f1head),

 

Jediná možnosť
Výmena termínu s iným podujatím seriálu majstrovstiev sveta je prakticky nemožná. "K tomu zrejme nepríde. Skôr je reálnejšia možnosť, že sa pokúsime nájsť nejaké časové okno, v ktorom by sa mohli preteky ku koncu roka uskutočniť," dodal Brawn. Pri pohľade na kalendár je však otázna aj premiérová VC Vietnamu, ktorá sa má konať už začiatkom apríla.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa F1 Champions (@f1.champions),

 

FIA bola pripravená vopred
Veľká cena Číny v Šanghaji má byť štvrtým tohtoročným podujatím seriálu F1. Medzinárodná motoristická asociácia (FIA) už predtým oznámila, že prehodnotí kalendár podujatí a ak bude nutné, tak podnikne potrebné kroky s cieľom chrániť globálnu motoristickú komunitu a širokú verejnosť.

 

img

 

Radšej neriskovať
Epidémia koronavírusu vypukla pred pár týždňami v meste Wu-chan a začala sa šíriť nielen v jeho okolí. Podľa informácií čínskeho zdravotníctva je v súčasnosti nakazených a chorých okolo 28 000 ľudí. V krajine museli zrušiť už početné množstvo, nielen športových podujatí. Keďže sa vírus šíri vzduchom a trať v Číne sa nachádza len niekoľko kimlometrov od Šanghaja, bezpečnostné obavy vedenia F1 sú na mieste. 

 

img


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies